Přírodní mýdlo na praní MýdLenka 170 g

Ručně vyráběné přírodní mýdlo na praní s francouzským jílem Terre de Sommieres, který odstraňuje skvrny a rozpouští špínu, a s citrátem na změkčení vody. Jedná se o zcela přírodní detergent certifikovaný podle standardu ECOCERT. Perte EKOlogicky i EKOnomicky

Balení: Papírový obal, váha 170 g +-5 g

Toto kvalitní mýdlo na praní můžete nyní dostat jako dárek ke každé objednávce.

Můžeme doručit do:
20.7.2020
Skladem
Značka: MýdLenka
99 Kč
Kategorie: Přírodní mýdla
Typ doplňku: Mýdla

Kokosové prací mýdlo, které má všestranné využití:

  • ruční praní,
  • praní v pračce, nastrouhané spolu se sodou
  • na výrobu pracího slizu (pro návod na výrobu stačí kliknout na "Chci vědět víc")

SLOŽENÍ: kokosový olej, voda, saponifikováno NaOH, kyselina citronová, francouzský jíl Terre de Sommieres, 30 % mýdlo, 5-15 % Glycerin, 5 % zeolity

Toto rostlinné mýdlo neobsahuje palmový olej, nebylo testováno na zvířatech a je vhodné pro vegany. Uchovávejte mimo dosah dětí.

#ShowMore#

Při zasažení očí: Několik minut vyplachujte vodou. Vyjměte kontaktní čočky, jsou-li nasazeny a pokud je lze vyjmout snadno. Pokračujte ve vyplachování.

Při požití: Pokud se necítíte dobře, kontaktujte TOXIKOLOGICKÉ INFORMAČNÍ STŘEDISKO nebo kontaktujte lékaře.

Výrobce: Lenka Sojková, Bezděkov 233, 339 01 Klatovy, IČ 72218533

Praní pomocí mýdlového slizu podle MýdLenky:

Mýdlový sliz na praní je nejen EKOlogický, ale také EKOnomický. Praní v mýdlovém slizu je šetrné nejen k životnímu prostředí, k Vaší pokožce, ale i k Vaší peněžence. Náklady při praní ve slizu jsou minimální. Investujte pár minut do přípravy a ušetříte opravdu hodně, i když v něm asi nebudete prát úplně všechno.

Výhody praní s mýdlovým slizem:

  • Mýdlový sliz neobsahuje fosfáty, barviva ani aditiva, takže nedráždí a nealergizuje.
  • Praní s mýdlovým slizem je "přírodní" a představuje tak minimální zátěž pro životní prostředí. Voda z praní v mýdlovém slizu, která je vypuštěna do odpadu a následně do řeky, nezpůsobuje tzv. „eutrofizaci vod", česky řečeno hnití a následné zelenání vodních toků.
  • Mýdlový sliz je doma vyrobený a je levný.

Nevýhody praní s mýdlovým slizem:

  • Sliz neobsahuje optické rozjasňovače. Pokud budete chtít více bělit, použijte perkarbonát případně TAED, který aktivuje perkarbonát pokud perete při teplotách nižších než 60°C.
  • Na některé skvrny nemusí sliz stoprocentně fungovat. V těchto případech zkuste prádlo před vložením do pračky namydlit žlučovým mýdlem a nechat ho chvíli působit. Žlučové mýdlo lze v malém množství přidat i přímo při výrobě slizu, pak dosáhnete extra účinného pracího prostředku.

Aviváž ano či ne?

Perete-li ve slizu, aviváž potřeba není. Změkčovací efekt má sliz sám o sobě. Navíc na dětské prádlo je aviváž nevhodná. Chcete-li prádlo ještě více změkčit, přidejte do přihrádky na aviváž trochu octa, čpavý zápach praním vyprchá a ocet má kromě změkčujícího efektu i účinek dezinfekční. Na plenky ideální. Navíc ocet i čistí pračku.

Postup na výrobu slizu podle Mýdlenky:

Budete potřebovat 170 g mýdla na praní, 255 g sody na praní a nádobu na uskladnění, vhodný je třeba 10 l kyblík z výroby lahůdek. Pozor soda na praní není stejná jako SODA BICARBONA, je k dostání v běžných drogeriích nebo ve specializovaných on-line obchodech.

Mýdlo nastrouhejte, není nutné najemno, smíchejte ho s cca 3 litry horké vody, ponorným mixérem míchejte, dokud se mýdlo nerozpustí (je to chvilka), přidejte 255 g sody na praní, zamíchejte, dolijte horkou vodou na cca 10 litrů. Vody můžete přidat méně, pokud máte raději sliz hustší.

Dávkování:

Cca 250 ml na 1 praní přímo do bubnu pračky podle tvrdosti vody a zašpinění prádla. Na praní bílého prádla můžete přidat perkarbonát 2 polévkové lžíce, a při praní do 60 stupňů ještě TAED – aktivuje perkarbonát – 5 % TAEDu.

Chvilku potrvá, než poměry vyladíte, ale jistě to stojí za to.

Výroba i s úklidem zabere cca 15 minut

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: