Společně to zvládneme!

Jak přečkat koronavirus a nezbláznit se?

Co se nyní děje okolo nás si ještě nedávno málokdo dokázal představit, a i když náznaky, že něco podobného může brzy nastat, se objevovaly dlouho předtím, nikdo z nás nebyl moc ochotný si to připouštět.

spolecne to zvladneme

Učíme se žít na jedné hromádce.

Společné soužití v rodině „od rána do večera“ je pro mnoho z nás novinkou a řekněme si to upřímně, není to žádná legrace. Na dovolené jsme spolu také 24/7, ale je to dobrovolné a ten společný čas je vyplněn spoustou jiných, po zbytek roku často neobvyklých aktivit. Děláme prostě to, co nás baví a na co jindy nemáme dost času.

První den převládala radost, druhý den nastal chaos.

Když se zavřely školy, naše děti jásaly, že se konečně dočkaly. Nezlobila jsem se, necítila bych to jinak. Když další den zjistily, že budou muset doma plnit školní úkoly, radost je rychle přešla, ty mimořádné prázdniny skončily nějak moc rychle. Obavy jsem začala mít i já, děti máme na třech různých školách a každá škola to pojala jinak co se týká objemu zadaných úkolů, ale také formy a způsobu doručování úkolů dětem. Chvíli jsem se opravdu bála, ale ono si to nakonec sedlo, každý má nyní svůj systém a někdy je potřeba jim asistovat, ale někdy to jde jen s dohledem. Myslím, že nejde o to, aby byla školní domácí práce dokonalá, ale aby se děti udržovaly v částečném režimu, a aby se naučily pracovat samostatně. Ono jim totiž nic jiného nezbývá s oběma rodiči na home-office.

Krmení divé zvěře.

Téma, které intenzivně prožívám já, jako matka. Také máte pocit, že toho ta smečka sní 3x víc, než jindy? No také aby ne, když všechno krmení se odehrává doma. Na otázku „Co si můžu dát k jídlu?“ začínám být alergická, ale na druhou stranu to začínám brát jako příležitost pro rozšíření domácího jídelníčku, protože v těch „normálních“ časech bývá často těžší jídlo vymyslet než ho uvařit. Vytáhla jsem dlouho nepoužívanou pekárnu na chleba, starou dobrou remosku a papiňák po babičce, prostě všechno, co „vaří samo“ a došlo už i na buchtičky se šodó, které jsem měla vždycky zaškatulkované jako jídlo ze školní jídelny. Ach, školní jídelno, jak moc mi chybíš!

„Já to zvládnu, jsem přeci z Panský“

společně to zvládneme

Nejmladší dceři měl v polovině března začít kroužek šití a všichni víte, jak to dopadlo. Současné okolnosti nás ale donutily zkusit její šicí stroj zprovoznit doma. Nejsem zkušená švadlena, naposledy jsem si něco spíchla na střední škole na starém šlapacím stroji a toho elektrického jsem se bála. A tak po mnoha shlédnutích instruktážních videí, jak navléknout horní a spodní niť, a když už jsme si myslely, že máme vyhráno, zasekl se nám jezdec spodní nitě a stroj nešil. Nastoupil nejstarší syn, trpělivě a s tatínkovo nářadím si s tím chvíli hrál. Měla jsem strach, že už to nikdy nesloží. Složil a s klidem a suchým komentářem puberťáka „Já to zvládnu, jsem přeci z Panský“ nám nakonec předal stroj, který šlapal jako hodinky.

Následovala spousta dalších videí s návody na ušití roušky, já je překládala do řeči osmiletého dítěte a pomáhala stříhat látku a špendlit, Bětuška šila. Ta první nám trvala opravdu dlouho, ale vychytaly jsme to a nyní jsme rouškami vybaveni celá rodina a můžeme už hrdě říct: Já chráním tebe, ty chráníš mě. Nakonec to byla vlastně zábava a také jsme se přesvědčili, že společně to jde mnohem líp.

Zaměřme se na pozitiva!

Já například zjistila, že mám doma opraváře šicích strojů a šikovnou malou švadlenku, mám pár nových receptů do rodinného jídelníčku a také vím, že moje děti jsou statečnější a samostatnější, než jsem si dosud myslela. A bude toho určitě ještě víc, jen si toho musíme všímat.

Náš KAAMO jede dál!

bioobleceni maxomorra

Dorazila nám spousta nového krásného bio oblečení pro děti, je veselé a barevné, na rozdíl od současného světa, který se teď zdá tak smutný. Vím, že máte všichni jiné starosti, jak a kde pořídit roušky, dezinfekční gel (nabízí například MýdLenka), jestli máme dost jídla pro rodinu, jak zvládnete školu a práci a jestli třeba nebude ještě hůř. Ale nevzdávejte to. My to také nevzdáváme.

I nadále vás naše dětské bio oblečení může potěšit na duši i na těle. Jeho pestré barvy vám minimálně zvednou náladu a rozveselí vaše děti. Certifikovaná biobavlna zajistí šetrnost k pokožce a díky ní je oblečení hebké, měkké a příjemné na nošení.

Pokud se rozhodnete udělat u nás radost sobě a vašim dětem, počítejte s přechodným omezením možnosti platby zboží při převzetí a volte raději platbu kartou on-line nebo převodem. Je to bezpečnější pro vás i pro ty, kteří vám balíček předávají. Může dojít také k prodloužení dodací lhůty při neočekávaném výpadku ze strany dopravců.

A protože jste nyní více odkázáni na on-line nákupy, rozhodli jsme se vám to trochu ulehčit a dopravné přes Zásilkovnu vám neúčtovat u objednávek již nad 1 000 Kč.

Myslete na sebe i na ostatní, myjte si ruce mýdlem a noste roušky.

Přeji všem pevné nervy a zdraví!

Váš KAAMO

Kamila Handlová

Chci si zvednout náladu